EnviroMeet

V úterý 11. června 2019 pořádala agentura Envirostyl EnviroMeetup s podtitulem odpovědná firemní kultura a spokojenost zaměstnanců. Akce byla pořádána v Impact HUB, kde má Envirostyl své zázemí. Na akci se sešlo 20 hostů, přivítání proběhlo s malým občerstvením v podobě hummusu se zeleninou. Richard Němec z Biopekárny Zemanka všechny zúčastněné pohostil širokou nabídkou BIO sušenek, které jsme měli možnost vychutnat ke kávě nebo čaji.

 

    

Jana Půlpánová po přivítání hostů zahájila setkání svým příspěvkem, který se v úvodu věnoval popisu současné situace, projevům enviro krize a změnám hodnot ve společnosti. Generace mileniálů pak podle Jany začíná a již formuje proměnu zaměstnanců, spotřebitelů a byznys modelů. Zaměstnance dnes už nezajímá jen a pouze výše jeho platu, ale také to, jaký přínos pro společnost má firma, pro kterou pracuje. V druhé části prezentace Jana představila aktivity společnosti Envirostyl jako je program Firemní kultura 21, projekty, CSR realizace a přínosy programu ZeroWasteHero 21. Svůj vstup Jana zakončila slovy „Bez proměny firem a lidí se z environmentální krize nedostaneme“.

 

Psycholožka, psychoterapeutka a arteterapeutka Petra Skavská otevřela téma „psychice prospěšné prostředí“. V úvodu představila celostní model zdraví a jeho hlavní oblasti (biologická, psychologická, sociální a spirituální). Prezentace se zaměřovala na faktory ovlivňující pohodu a výkonnost zaměstnanců na pracovišti a byla doplněna o interaktivní vstupy s přítomnými posluchači. Shrnula, co zaměstnanci potřebují, aby se v práci cítili dobře. Petra se následně věnovala syndromu vyhoření jako fenoménu nejen v pomáhajících profesích, ale také ve středním a vyšším managementu firem. Petra svůj vstup zakončila mottem: “Myslete víc na sebe, firma Vám poděkuje”.

 

Richard Němec z BIO pekárny Zemanka popsal historii a produktové zaměření Zemanky. Odpovědnost k životnímu prostředí je od založení společnosti v jejím DNA. Zakladatelé Zemanky dali volbou čistě BIO produktů jasný směr a závazek, který naplňují a přitom dále inovují. Např. letošní novinka – slané krekry vyráběné z mláta, což by byl jinak nevyužitý “odpadní” materiál z pivovaru (spolupráce s Plzeňským Prazdrojem). Zemanka se dále věnuje například distribuci svého sortimentu do bezobalových obchodů. Richard se ve své pozici CEO také snaží posilovat povědomí o ekologickém zemědělství a zodpovědném podnikání. Příspěvek byl skvělým vhledem do praxe firmy, jejíž zaměstnanci sdílí firemní filosofii, a kde se uvažuje nad dopady výroby v širším kontextu.

 

Jaroslava Musilová přinesla svým příspěvkem pohled do realizace výstupů podle našeho konceptu ZeroWasteHero 21. Mluvila o cestě Kofoly a vnesla spoustu radostné energie a praktických informací. Na konkrétních příkladech ilustrovala cestu Kofoly k zerowaste fungování a jak probíhala změna myšlení a tím pádem i chování mezi kolegy a managementem společnosti. Kofola transformovala “5R” zerowaste do “7Z” a to Zamysli se, zamítni, zredukuj, znovupoužij, zatřiď si, zkompostuj a hlavně začni! Největší senzací je v Kofole vermikompostér, resp. jeho žížalí obyvatelé, kteří se stali rychle firemními “mazlíčky”. Zajímavé bylo srovnání uvažování lidí ve společnosti před a po změně, kterou jistě zerowaste model fungování kanceláří přináší. Jaroslava svoje energické vystoupení zakončila citátem od Anne Marie Bonneau: “We don´t need handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.” Bylo příjemné poslechnout si přínosy pro zaměstnance společnosti Kofola z naší společné práce.

 

Setkání bylo zakončeno krátkou diskusí se všemi hosty. Nejvíce otázek mířilo na Jaroslavu z Kofoly ohledně faktorů ovlivňujících zavedení zerowaste ve společnosti a na vedlejší přínosy takového programu ve firmě.

Již nyní se těšíme na další Enviro setkání, které se uskuteční na podzim v říjnu 2019.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *